SONGSVANN-ULLEVÅLSETE (ØST)

10 dec 12

Per a estrenar bloc, comence amb la primera eixida amb esquís de fons (langrenn en noruec) de la temporada, també serà la última de l'any fins que torne a Oslo al 2013 amb noves energies i una poca més de panxa dels excessos nadalencs.

Malauradament, l'eufòria del primer dia que em ficava els esquís, m'ha fet oblidar-me de carregar la bateria de la càmera i només he aconseguit fer 4 fotos (literalment).



Distància: 5.45km (anada).
Elevació mín/màx.: 192 / 341m
Desnivell acumulat: 162m.
Descarrega KML.
+ info.

Per a estrenar-se, havem escollit aquesta ruta que és suau però suficientment llarga per a notar-la a les cames. A més, la ruta connecta 3 llacs, i els paisatges que travessa justifiquen de sobra l'elecció (les fotos dels paisatges tindran que esperar a altres entrades...).

Com que encara no ha caigut suficient neu (s'espera per a finals de setmana), les rutes o pistes no estan preparades. Açò fa un poc més difícil l'avanç, ja que cal controlar la direcció dels esquís.


A Oslo, agafes el metro per a anar a esquiar... tot un luxe!. De la porta de ma casa fins a arribar al bosc on ens fique'm els esquís necessite aproximadament uns 25 minuts.


La ruta comença a Songsvann, un dels llacs grans que marca la frontera entre la ciutat i el Marka, el bosc que l'envolta. En aquest punt comencen moltes rutes, i a l'hivern les pistes estan il·luminades per a poder esquiar fins a les 22 o 23 hores. Els pals de l'esquerra són les lluminàries.


Una de les coses bones de principi de temporada és que la gent encara no va massivament a esquiar, açò et permet gaudir més de l'entorn. La setmana que ve ja no estarà buit l'Ullevålsete, un dels tants "refugis" situats al Marka fent de node entre les rutes.

I així és com són els "Lunes al Sol" d'hivern a Noruega.